Onlangs hebben we u geïnformeerd over de oprichting van de commissie Verkeer en Veiligheid van de Dorpsraad Maarsbergen. De commissie heeft zich als doel gesteld de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers in Maarsbergen te vergroten en ze wil dit heel gericht gaan aanpakken.

Uit eerste reactie is gebleken dat veel bewoners zich zorgen maken over de verkeerssituatie van de Haarweg en de aansluitingen op het kruispunt en de Rottegatsteeg. De inrichting van de Haarweg is verre van optimaal; er wordt te hard gereden en het ontbreekt ook aan veilige oversteekplaatsen. Ook bestaat het gevoel dat er te hard gereden wordt op een aantal wegen waaronder de Rottegatsteeg en Griftdijk.

De commissie heeft contact gezocht met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Via VVN kan een buurt/weg een lasergun lenen zodat men objectief kan meten hoe hoog de daadwerkelijke snelheid is van het auto/vrachtverkeer. De commissie wil met uw hulp een aantal metingen uitvoeren op meerdere dagen. Met de uitslagen van die metingen krijgen we inzicht in de gereden snelheden en verzamelen we ook informatie om verder het gesprek met de gemeente aan te gaan.

Wethouder Boonzaaijer en onze wijkagent zijn inmiddels geïnformeerd over dit initiatief.

De metingen willen we organiseren in de week van 19 juni vandaar de volgende vragen. Wilt u tussen 21 en 23 juni meehelpen met het uitvoeren (duur 1 uur) van een meting? Zo ja geef dan uw naam en telefoonnummer door, dan nemen we zsm contact met u op. Zijn er andere wegen waarvan u denkt dat een snelheidsmeting zinvol is? Of heeft u specifieke zorgpunten over de Haarweg en/of andere wegen? Meld dit svp voor 9 juni bij info@dorpsraadmaarsbergen.nl

Van VVN hebben we inmiddels ook 30KM stickers gekregen die op de kliko’s geplakt kunnen worden. Wilt u een setje van 4 ontvangen stuur dan ook even een berichtje.