Op 12 maart organiseerde de Dorpsraad een informatieavond over de ontwikkeling van het gloednieuwe Dorpshart van Maarsbergen. Deze avond was dé kans voor de bewoners van Maarsbergen om hun eigen visies en ideeën over het nieuwe Dorpshart te delen, en dat deden ze met volle overgave tijdens een interactieve workshop.

Na een goed bezochte ALV van de Dorpsraad was de tweede helft van de avond ingeruimd voor een interactive workshop over het nieuw te vormen Dorpshart. Voorafgaand aan de workshop nam wethouder Rob Jorg het podium om inzicht te geven in hoe de gemeente de nieuwe centrumvisie wil vormgeven. Hij lichtte de tijdlijnen en het proces toe, waardoor iedereen goed geïnformeerd aan de slag kon.

De workshop zelf bracht 70 bewoners bijeen om samen te brainstormen over de vraag: “Hoe zie jij het nieuwe Dorpshart voor je?” In kleine groepjes werd er druk gediscussieerd over de inrichting, functie, aankleding en voorzieningen van het Dorpshart. De resultaten waren creatieve inzichten en prachtige ideeën die de energie en betrokkenheid van de gemeenschap weerspiegelden.

Bij het afsluiten van de avond werden de uitkomsten van de workshop persoonlijk overhandigd aan dorpswethouder Boonzaaijer.

De Dorpsraad zet zich vol toewijding in om samen met alle betrokkenen te werken aan een goede inrichting van het nieuwe Dorpshart. Deze avond was niet alleen een inspirerende start, maar ook een bewijs van de kracht van gemeenschap en samenwerking!

Interessante link over de dorpsvisie in Driebergen: https://www.linkedin.com/pulse/centrumvisie-driebergen-roelof-vuurboom/