Graag informeren wij u over de voortgang van het project N226 Spoorwegonderdoorgang Maarsbergen.

Weekendafsluiting Woudenbergseweg
Zoals in onze vorige update aangekondigd, is een gedeelte van de Woudenbergseweg (N226) in beide richtingen afgesloten vanaf zaterdag 29 januari, 07:00 uur tot zondag 30 januari, 19:00 uur. Het gaat om het gedeelte tussen de Woudenbergseweg nr. 58 en de rotonde bij de La Place. Alle panden blijven via de parallelweg bereikbaar voor bewoners.

Werkzaamheden
De weekendafsluiting is nodig om drie oversteken te kunnen maken onder de weg door voor de waterleiding en de elektra- en datakabels. De oversteken worden gerealiseerd ter hoogte van de La Place, ter hoogte van de kerk en ter hoogte van de Stinus Blomlaan. Op zaterdag worden ook de resterende bomen gekapt waarover we u al eerder hebben geïnformeerd.

De aannemer werkt op zaterdag en op zondag van 07:00 tot 19:00 uur. De wegafsluiting blijft uit veiligheidsoverweging in de avond en nacht van kracht. Als de werkzaamheden eerder gereed zijn, zal de Woudenbergseweg aansluitend weer opengaan.

Tijdens de werkzaamheden worden een kraan en minigraafmachines gebruikt. Na het afronden van de graafwerkzaamheden wordt het wegdek weer tijdelijk hersteld en waar mogelijk voorzien van nieuw asfalt. Bermen, tegels en inritten worden weer in de oude staat teruggebracht.

Hoewel de aannemer probeert om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zal er sprake zijn (geluids)hinder in de directe omgeving van de werkzaamheden. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Verkeersmaatregelen/bereikbaarheid/omleidingsroutes op 29 en 30 januari

  • Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid via de A12.
  • Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden.
  • De Tuindorpweg blijft bereikbaar via de Haarweg.
  • De Haarweg blijft bereikbaar via de Tuindorpweg.
  • Bestemmingsverkeer voor de Woudenbergseweg kan gebruik maken van de parallelweg ter hoogte van de Woudenbergseweg nr. 114.
  • Bestemmingsverkeer vanuit Maarn wordt omgeleid via de Haarweg, de Rottegatsteeg en de Griftdijk vice versa. Dit is ook de omleidingsroute voor de bus van Syntus, waarbij de bushalte Maarsbergen Kerk komt te vervallen.
  • Fietsers vanuit Leersum naar Maarsbergen en vice versa, worden omgeleid via de fietsomleiding bij La Place. De overige verkeersmaatregelen gelden enkel voor autoverkeer. Fietsers kunnen hier gewoon passeren.
  • Bij calamiteiten is er een tijdelijke doorgang voor de nood- en hulpdiensten.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor (een gedeelte van) het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Als de planning onverhoopt gaat schuiven, hoort u dat van ons.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen via onderstaand emailadres.

Vriendelijke groet,
Klaas Oudman,
Omgevingsmanager N226 Spooronderdoorgang Maarsbergen
Mailadres: klaas.oudman@provincie-utrecht.nl
Website: www.spooronderdoorgangmaarsbergen.nl