Denk mee over ons nieuwe Utrechtse Regionale OV

We kennen allemaal wel de verhalen. De oma die naar haar kleinkind wilde. Dat moet in Maarsbergen dus niet op zaterdag of zondag zijn, want dan is er geen openbaar vervoer. Jammer dat die uitsluiting plaatsvindt, ook bijvoorbeeld de recreatie mogelijkheden die je daardoor niet of minder hebt. Velen in Maarsbergen zijn dus niet zo blij met het huidige openbaar vervoer. 

Reis je wel eens met OV? 

In december 2025 start een nieuwe periode voor het Utrechts openbaar vervoer. Er rijden dan overal bussen en trams met het merk U-OV en nog veel meer elektrische bussen dan nu. Want ze willen zo snel mogelijk schoon en stil openbaar vervoer. Het Utrechts OV is toe aan een schaalsprong. Daarom denken ze ook aan meer snelle buslijnen en een ondergrondse metrotram.

De provincie Utrecht gaat op zoek naar vervoerbedrijven die voor minimaal tien jaar deze uitdaging met hun willen aangaan. Maar voordat zij hun plannen definitief maken, horen zij graag uw mening! Daarom organiseren zij tussen 16 november en 23 december een inspraakronde.

Doet u mee?

Vul dan de enquête hier in.
Wilt u er wat dieper induiken? Ook dan kan. Lees de uitgangspunten en vul daarna de enquête in.

Bron: https://www.provincie-utrecht.nl/onderwerpen/mobiliteit/nieuwe-consessies/denk-mee-over-ons-nieuwe-utrechtse-ov