Save the date: 20 februari 20:30 uur Landgoed Anderstein (op de deel)

Na de ALV van de Dorpsraad Maarsbergen wordt om 20.30 uur de avond na een korte thee/koffiepauze vervolgd met een presentatie over Maarsbergen Toen en Nu, die door de Dorpsraad gebruikt gaat worden om nog dit jaar een historische wandeling uit te gaan zetten voor Maarsbergen. Een activiteit, die door de Provincie gesubsidieerd gaat worden met een geldbedrag in het kader van Kern met Pit.

Een virtuele rondwandeling met vele foto’s van Maarsbergen Toen en Nu. We lopen dus digitaal met elkaar de wandeling. Dit is een voorproefje van de wandeling die komend jaar door de dorpskern van Maarsbergen uitgezet gaat worden.

Iets wat je niet wilt missen als je mooie oude beelden over ons dorp wilt zien; wat stond er op het terrein van de huidige Samuel de Marezhof, wist u dat er een atoomkelder in Maarsbergen is, dat we vroeger meerdere supermarkten, bakkers, slagers en metaalbewerkers hadden, hoe het begon op de Haarweg en in welke kroegen men vroeger bij elkaar kwam.

Een avond voor nieuwe en oude bewoners van Maarsbergen!

Dit deel van de avond is openbaar en ook belangstellende bewoners (niet leden) kunnen hierbij aanwezig zijn. 

Wij hopen velen van u te mogen begroeten.

Bakker Bos (nieuwe bakkerij omstreeks 1960-1962)

De Toko, Woudenbergseweg, nu de Kleurenwaaier.

De Kapper in Maarsbergen bij het station.

Gerelateerde berichten

Zoektocht oude foto’s Maarsbergen

Voor een historische wandeling die gemaakt wordt op dit moment, zijn we nog op zoek naar leuke historische verborgen pareltjes. Anekdotes, foto’s, sterke verhalen. Dingen die leuk zijn om te vertellen en te herinneren, vooral voor de nieuwe Maarsbergens onder ons.

Oude films over Maarsbergen

Op dit moment zijn we druk bezig met een leuke historische wandeling door Maarsbergen. Maar als je dan op zoek gaat naar oude beelden over Maarsbergen, kom je online ook heel veel leuke filmpjes tegen. Zie hieronder een fractie van de oude films over Maarsbergen.