Graag informeren wij u over de voortgang van het project N226 Spoorwegonderdoorgang Maarsbergen.

In de updatemail van 01 maart 2022 hebben we u gevraagd om suggesties te mailen voor een tijdelijke landschappelijke invulling van het oud Andersteinse bos. Er zijn uiteenlopende reacties binnengekomen. Meerdere bewoners hebben aangegeven dat een luxere en kostbare invulling niet gewenst is. Een tijdelijke invulling met paden en een bloemenweide is dan de meest kostenefficiënte aankleding. Om die reden komt het hondenveldje te vervallen. De paden worden uitgevoerd met houtsnippers. Er worden twee houten bankjes geplaatst die gemaakt zijn van bomen uit het gekapte bos en er worden hekjes en faunaschermen aan de randen van het gebied geplaatst.

Leilindes en faunaschermen plasje achter de kerk

Woensdag 30 maart worden de leilindes teruggeplaatst in de voortuin bij de La Place. Ook wordt er extra voeding en water gegeven aan twee Platanen bij de la Place. De verwachte verkeershinder is beperkt.

Bij het plasje tussen het spoor en de straat Achter de Kerk worden de komende dagen faunaschermen geplaatst van ongeveer 50cm hoog. Hiermee wordt het leefgebied van de Salamander beschermd. Het wandelpaadje langs het plasje blijft bereikbaar door over het scherm heen te stappen. Ook worden er enkele takkenrillen en stobben geplaatst waarin verschillende dieren verblijfplaatsen kunnen creëren.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand emailadres.

Vriendelijke groet,

Klaas Oudman

Omgevingsmanager N226 Spooronderdoorgang Maarsbergen

Mailadres: klaas.oudman@provincie-utrecht.nl

Website: www.spooronderdoorgangmaarsbergen.nl