UITNODIGING ZATERDAG 21 SEPTEMBER 11:00 UUR

Het begon allemaal met een simpel idee, geïnspireerd door een wandeling die ik maakte met mijn vrouw in de Achterhoek. Toen dacht ik: waarom hebben we zoiets niet in ons eigen dorp? Maarsbergen heeft zo’n rijke geschiedenis, vol verhalen die verteld moeten worden. En dat werd het doel: Maarsbergen op de kaart zetten met een historische wandeling. Er zijn al wandelingen voor Maarn en Landgoed Maarsbergen, maar nog nooit eentje door ons dorp
zelf. Terwijl we zoveel te vertellen hebben: van de oude school en de brandweerkazerne tot de slagerij en de bakkerij. Wist je dat we ooit zelfs twee supermarkten hadden?

Na vele uren van foto’s verzamelen,scannen, en gesprekken voeren, presenteerde ik de virtuele wandeling op landgoed Anderstein. Het enthousiasme van de dorpsbewoners gaf me de motivatie om verder te gaan, ondanks de tegenslagen, zoals het crashen van de harde schijf. Maar met nieuwe energie en een beetje doorzettingsvermogen is het gelukt: een 12-pagina’s tellend boekje met een route, foto’s en verhalen. En nu is het zover! Zie hier het boekje wat huis-aan-huis is verspreid. En wil iemand anders het lopen, scan de QR-code op het startbord bij de kerk en beleef de wandeling!

Graag tot 21 september!