Op zaterdag 1 juli vond “hét Dorpsfeest” plaats, georganiseerd door de Dorpsraad Maarsbergen. Door de teleurstellende weersvoorspellingen moesten we op het laatste moment uitwijken naar een andere locatie. Met gemengde gevoelens verruilden we het oude Brandweerkazerne terrein voor de nieuwe locatie op het industrieterrein, waar we te gast waren bij Wolfswinkel Reiniging.

Gelukkig hadden ze twee van hun nieuwe hallen leeggemaakt, zodat we droog konden feestvieren op hun prachtige locatie aan de Haarbos. Deze onverwachte verandering bracht de nodige uitdagingen en improvisatie met zich mee, maar dankzij de fantastische medewerking van Wim Wolfswinkel slaagden we erin om alles in goede banen te leiden en alsnog een geweldig feest neer te zetten.

Hoewel we veel bewoners uit het dorp moesten missen, was de sfeer ondanks hun afwezigheid uitstekend. Het Dorpsfeest bood de gelegenheid voor nieuwe bewoners om elkaar te ontmoeten onder het genot van hapjes en drankjes, terwijl de kinderen zich konden uitleven op de springkussens en het reuze dartvoetbal.

Tijdens “hét Dorpsfeest” was er ook een bijzonder moment waarop Henk Bos en zijn familie werden bedankt door de wethouder Gerrit Boonzaaijer. Op 1 juli sloten zij na vele jaren de deuren van hun bakkerij in Maarsbergen. Als blijk van waardering mocht Henk als eerste de nieuwe “Vriend van Maarsbergen Award” in ontvangst nemen.

Deze speciale erkenning werd toegekend aan Henk vanwege zijn langdurige bijdrage aan de gemeenschap en zijn betrokkenheid bij het dorpsleven. Zijn bakkerij was niet alleen een plek waar heerlijk brood en gebak werd verkocht, maar ook een ontmoetingsplaats waar verhalen werden gedeeld en vriendschappen werden gesmeed. 

Het was een mooi moment waarin Henk en zijn familie werden bedankt voor hun toewijding en waarin ze werden geëerd als waardevolle inwoners van Maarsbergen. Het Dorpsfeest bood een perfecte gelegenheid om stil te staan bij hun bijdrage en om hen te eren met deze prestigieuze award.

Tijdens “hét Dorpsfeest” waren er ook diverse foodtrucks aanwezig, die heerlijke hapjes en snacks serveerden aan de bezoekers. Van smakelijke hamburgers, verrukkelijke frietjes tot Bao Bun en Gyoza’s, er was voor ieder wat wils. Daarnaast werden er maar liefst 180 pannenkoeken gebakken, wat zorgde voor een heerlijke traktatie voor de jeugd.

De live band Storm Life wist het publiek moeiteloos mee te krijgen met hun energieke optreden. De muziek zorgde voor een geweldige sfeer en al snel werd er volop gedanst op de dansvloer. Het was fantastisch om te zien hoe de muziek mensen met elkaar verbond en iedereen genoot van de gezelligheid. Vervolgens werd met DJ Ro het op het einde een heerlijke avond, waarbij alles vlekkeloos verliep. We kijken met trots terug op dit geslaagde evenement en zijn alweer druk bezig met het maken van plannen voor de volgende editie van “hét Dorpsfeest”.

In het bijzonder bedanken wij alle sponsoren, zonder jullie was dit niet gelukt! Ook dank aan alle vrijwilligers en iedereen die verder heeft bijgedragen aan dit fantastische feest en tot volgend jaar!