Bezuinigingen gemeente.
Zoals bekend moet de gemeente Utrechtse Heuvelrug de komende jaren flink bezuinigen. Er is aan de inwoners gevraagd om hierover mee te denken. Het bestuur van de Dorpsraad wil graag weten wat uw mening hierover is en waarop eventueel bezuinigd zou kunnen worden.
Dat geeft de Dorpsraad Maarsbergen de kans om behalve individuele meningen ook een collectieve mening van de dorpsraadleden te geven over investeringen en bezuinigingen in en op Maarsbergen.

Daarom vraag ik u om uw mening te geven op de onderstaande drie vragen. Antwoorden kan door te mailen naar bestuur@dorpsraadmaarsbergen.nl
Houdt u alstublieft de antwoorden zo kort mogelijk.

1.    Waar mag niet op bezuinigd worden?

2.    Waar mag wel op bezuinigd worden?

3.    Welk idee heeft u om het gat in de begroting van de gemeente aan te pakken?

Met vriendelijke groet, Wout Karelse
Voorzitter Dorpsraad Maarsbergen 

www.dorpsraadmaarsbergen.nl
Volg ons ook op Twitter en LinkedIn! 

Picknickplaats gereed.
De Dorpsraad is al bezig om de eerste leuke dingen voor het dorp van de grond te krijgen. Zo is er recentelijk een picknickplaats neergezet op het Samuel de Marezhof. Jammergenoeg werkt het weer de laatste tijd niet zo mee om hem daadwerkelijk te gaan gebruiken, maar zodra we een leuk tafereeltje zien met dankbare gebruikers dan plaatsen we hier (uiteraard met toestemming!) een foto van.

Bloembakken komen binnenkort.
De Dorpsraad is ook bezig met het plan om plekken in ons dorp te verfraaien met bloembakken. Het budget hiervoor is inmiddels gevonden en in overleg met de gemeente worden ze binnenkort geplaatst en gevuld met goede potgrond. Jammer genoeg krijgen we het waarschijnlijk niet voor elkaar om ze voor de zomer al bloeiend te hebben omdat de plantjes voor een goede overlevingskans eigenlijk al in april of mei hadden moeten worden ingeplant. Maar misschien werkt het weer toch nog mee, het zou dan koel en regenachtig moeten zijn.
We zoeken nog liefhebbers om de bakken in de zomer water te geven en eventueel onkruid te verwijderen.